Skilt til Båt


Skilt og navneplater til båt 

 


Nordmenn er et gjør det selv folk som steller pent med båtene sine. Det pusses, lakkes, oljes vaskes og poleres. Rett som det er har det kommet en ny kartplotter eller noen nye fine fendere til båten. Prikken over i'en er en pen navneplate. Det gir båten personlighet og vitner om en skipper som er stolt av skuta si. Navneplater til båt varierer stort i utseende, materiale og utførelse. De kan lages i furu, eik, mahogny, teak eller andre treslag. Felles for alle er at de bør beskyttes mot sol, slt og slitasje. Teak er et fenomenalt varig treslag som er naturlig impregnert med olje. Men også teak vil miste glans og farge når det utsettes for ytre påvrkning. Vanligst er nok å olje trevirke for å få frem glans og farge. Alternativt kan man lakkere eller legge på epoxy. Epoxy gir en 100% tett hinne som ikke misfarger lyse bokstaver. Om du har ønsker om en fasong du ikke finner blandt ferdige former elleri galleriet beskriv hva du er på jakt etter i en mail. Et bilde av en båt med tilsvarende skilt av hva du er på jakt etter hjelper stort.

Eik limtre med dypgraverte bokstaver


Skiltet er laget i 18 mm eik limtre. Fasongen er den samme som akterenden på båten, og de to små buene inn er laget for å passe i forhold til innfestingen av et stigetrinn.

Fargen på skriften "Arendal" ble valgt for å passe til resten av båten

Enkle skilt i furu. Beiset med gullmalte dypraverte bokstaver.


Fine treskilt som passer godt på siden av sjekta. Relativt enkle og prisgunstige. Laget av  furu glattkant med dypgraverte bokstaver.     

Mahogny


Mahogny er et tropiske treslag med svært vakkert utseende. Til båtskilt er nok mahogny mest brukt hos oss.